شرکت اپل در جریان کنفرانس دوم خود در پاییز سال ۲۰۲۱ میلادی از دو تراشه جدید با عنوان M1 Pro و M1 Max رونمایی کرد.
تراشههای M1 Pro و M1 Max با همان معماری پنج نانومتری طراحی شدهاند که امکان استفاده همراه با بازدهی بسیار بالا در کنار مصرف بهینه انرژی را برای دستگاههای جدید فراهم میآورند. تراشه M1 Pro تا ۷۰ درصد از نظر بازدهی بهبود داشته است و دوبرابر تراشه نسل اول اپل سیلیکون در حوزه پردازشهای گرافیکی عملکرد سریعتر دارد. این تراشه جدید دارای ۱۰ هسته پردازش مرکزی است که ۸ هسته آن برای پردازشهای دارای بازدهی بالا، و ۲ هسته برای پردازشهای کم مصرف است. از طرف دیگر این پردازنده برای وظایف گرافیکی ۱۶ هسته اختصاصی دارد که میتواند ۲۰۴۸ واحد پردازشی را برای بهبود وظایف خود به کار گیرد.
M1 Pro دارای ظرفیت بیشتر رم نیز هست. این تراشه ۳۲ گیگابایت رم دارد که امکان اجرای سریعتر وظایف چندگانه را برعهده خواهد داشت. حافظه رم در این تراشه تا ۲۰۰ گیگابایت بر ثانیه امکان انتقال دادهها را دارد و در حقیقت یکی از بهینهترین و سریعترین پردازندههای ARM تعبیه شده در لپتاپها در سراسر جهان به حساب میآید. M1 Pro مجهز به ۳۳.۷ میلیارد ترانزیستور شده است که از نظر آماری این عدد دو برابر تعداد ترانزیستورهای تعبیه شده در تراشه M1 است که سال ۲۰۲۰ میلادی معرفی شده بود.
تراشه M1 Max از طرف دیگر پردازنده پرچمدار شرکت اپل است که با همان کانفیگ ۱۰ هسته پردازش مرکزی طراحی شده است. ۸ هسته این پردازنده برای اجرای کارهای دارای بازدهی بالا و دو هسته برای اجرای کارهای دارای مصرف کم در نظر گرفته شده است. سرعت رم این تراشه نیز برابر ۴۰۰ گیگابایت بر ثانیه است تا ۶۴ گیگابایت حافظه رم را برای اجرای نرم افزارها و وظایف مختلف در اختیار دارد. این تراشه جدید و پرچمدار دارای ۵۷ میلیارد ترانزیستور است و بزرگترین تراشهای است که شرکت اپل تا به امروز در ساخت محصولات خود به صورت اختصاصی آن را توسعه داده است.
این دو تراشه قرار است در محصولات جدید شرکت اپل آماده عرضه باشند و امکانات بهتری را برای کاربران آماده عرضه کنند.