اسپاتیفای برای رقابت با سرویس جدید اپل پادکست هزینه‌ای دریافت نمی‌کند

اپل به تازگی اعلام کرده که از این پس امکان پرداخت درون برنامه‌ای را به سرویس پادکست خود میاورد و حالا اسپاتیفای برای رقابت با کوپرتینو حاضر به عدم دریافت حق کمیسیون از تولید کنندگان محتوا شده است.

بر اساس ادعای اسپاتیفای تولید کنندگان محتوا در این سرویس نیازی به پرداخت حق کمیسیون را ندارند و می‌توانند به‌صورت رایگان محتوای خود را در این سرویس به اشتراک بگذارند و هزینه اشتراک را به‌صورت کامل از کاربران و مخاطبین دریافت کنند.

اپل باعرضه امکان پرداخت درون برنامه‌ای در سرویس اپل پادکست به تولید کنندگان محتوا اجازه می‌دهد تا برای اشتراک گذاری پادکست خود از مخاطبین هزینه دریافت کنند. اما این هزینه به‌طور کامل برای تولید کنندگان محتوا نیست بلکه اپل 49 درصد بابت اشتراک مدت دار را به عنوان حق کمیسیون دریافت می‌کند. این اشتراک باقیمت 19.99 دلار از طرف شرکت اپل به‌صورت سالانه فروخته می‌شود.

در این میان ناشرین اپل پادکست می‌توانند قیمت محتوای مورد نظر را خودشان تعیین کنند که اپل بابت هر اپیزود جداگانه 30 درصد دریافت می‌کند. البته این میزان پس از گذشت سال اول به 15 درصد کاهش خواهد یافت و ناشرین می‌توانند از سال دوم به بعد 15 درصد را به اپل پرداخت کنند.

با این حال اسپاتیفای اعلام کرده که هیچ هزینه‌ای را بابت انتشار محتوای پولی از کاربران دریافت نمی‌کند و آن‌ها می‌توانند بدون نیاز به پرداخت حق کمیسیون محتوای پولی خود را به کاربران ارائه هند. بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال اسپاتیفای تصمیم گرفته تا روندی متفاوت را برای کسب و کار خود پیش بگیرد و محتوای پادکست را به‌صورت رایگان در سرویس خود به اشتراک بگذارد.

اسپاتیفای همچنین در تلاش است تا برخی از پادکست سازان معروف را به عنوان تولید کنندگان محتوای اختصاصی به سمت سرویس خود متمایل کند و با همکاری جدیدی آن‌ها را به استفاده کننده اصلی از سرویس خود تبدیل کند.

البته محدودیتی که اسپاتیفای در حال ایجاد آن است مربوط به انتشار محتوا به‌صورت انحصاری در این سرویس است. در حالی که شرکت اپل محدودیتی برای عرضه انحصاری محتوا در پلتفرم‌های دیگر در نظر نگرفته است و کاربران می‌توانند در سرویس‌های دیگر نیز محتوای خود را برای فروش عرضه کنند.

تیم تحریریه

مقالات مرتبط

اپل در کنفراس WWDC 2026 از iOS 27 و Siri AI رونمایی کرد

اپل در کنفراس WWDC 2026 از iOS 27 و Siri AI رونمایی…

اپل عرضه نخستین عینک هوشمند خود را به اواخر ۲۰۲۷ موکول کرد

اپل عرضه نخستین عینک هوشمند خود را به اواخر ۲۰۲۷ موکول کرد…

iOS 27 چه قابلیت های خواهد داشت

iOS 27 چه قابلیت های خواهد داشت؛ از آیفون تاشو تا نسل…