بیشتر دنبال کنندگان تکنولوژی های جدید انتظار دارند که اپل تکنیک های کاملا جدیدی را برای تولید نسل جدید پردازنده ها رونمایی کند و طرفداران اپل سیلیکون را با معماری جدید تراشه 3 نانو متری بار دیگر شگفت زده کند و مرزهای توان پردازشی انواع دستگاه های دیجیتال را جابجا کند.
ساخت و توسعه تراشه 3 نانو متری مبتنی بر تولید نیم رسانا ها بوده و هر پایانه پردازشی در کوچکترین ابعاد ممکن که در حال حاضر ابعادی معادل نانومتر یا یک میلیونم میلی متر پیدا کرده تولید می شود، هر پایه روی چیپ میزان تراکم ترانزیستور های درگیر در فرایند پردازش را تعیین می کند.
با توجه به رقابت بسیار شدید در ده های اخیر و پیچیدگی بسیار بالای معماری پردازنده ها، سرعت توسعه در زمینه تراکم مدارهای پردازشی به شکل چشم گیری در سال های اخیر کاهش یافته و به نظر می رسد به حد نهایی خود در حال نزدیک شدن است. از این رو شرکت هایی که از فناوری و تجربه بسیار بالایی در زمینه تولید ریز پردازنده ها برخوردارند می توانند باز هم به توسعه پردازنده ها ادامه دهند.
اپل اولین جهش مهم در این زمینه را از سال 2020 آغاز نمود و با ارائه طراحی ساختاری 5nm برای پردازنده A14 آیفون و چیپ M1 به یک باره تغییر اساسی را نسبت به چیپ های 7nm نسل قبل خود ایجاد نمود و قدرت و زیرساخت بسیار قوی شرکت اپل را برای بازار جهانی اثبات نمود. همچنین اپل فرایند توسعه خود را متوقف نکرد و در سال گذشته با رونمایی از معماری 4nm برای پردازنده A16 Bionic بار دیگر این مرز را جابجا کرد.
تغییراتی که نسل های پردازنده به آن دچار شده اند. می تواند الگوی مناسبی برای تشخیص قدرت پردازنده جدید اپل باشد به عنوان نمونه در زمان دستیابی به مرز 5nm میزان مصرف انرژی و کارایی سیستم ها 35 در صد بهبود یافت و این موضوع به صورت نسبی برای تراشه 3 نانو متری نیز قابل پیشبینی است و امکانات پردازشی در زمینه هوش مصنوعی و قابلیت های گرافیکی را بیش از پیش ارتقا می دهد. البته باید به این نکته توجه داشت که تولید این ساختار محدودیت های خاص خود را خواهد داشت که بدون غلبه به این موانع کل فرایند توسعه با شکست مواجه می شود.
در صورت دستیابی به تراشه 3 نانو متری تغییرات اساسی تری نسبت به پردازنده های سری M2 ایجاد خواهد شد که تعداد هسته های CPU را به بیش از 12 هسته خواهد رساند که خود رکورد دیگری برای شرکت اپل محسوب می شود. به احتمال بسیار زیاد اپل قصد استفاده از این فناوری در چیپ A17 Bionic برای مدل های جدید آیفون 15 را دارد و با توجه به اخبار منتشر شده مبنی بر تلاش هر چه بیشتر شرکت اپل و تامین کننده های آن برای تولید تراشه های جدید و از سوی دیگر عدم به تاخیر افتادن تاریخ رو نمایی آیفون 15 امکان معرفی این نسل از پردازنده ها را در کنفرانس مهر ماه افزایش داده است.
از طرف دیگر به احتمال زیاد در صورت دستیابی به این فن آوری بهره بردن از نسل جدید پردازنده ها برای توسعه نسخه M3 در مک بوک ها و آیپدهای دور از انتظار نمی باشد.