بدون شک یکی از مهمترین روشها مقابله با دسترسی دیگر کاربران به یک فایل یا سند، مخفی سازی آن در سیستم عامل است.
این کار باعث میشود افراد ناشناس به راحتی نتوانند به فایلهای مخفی یا هیدن شما دسترسی داشته باشند و تنها شما خواهید بود که مکان آنها را در کوتاهترین زمان ممکن پیدا خواهید کرد.
روند مخفی سازی در سیستم عاملهای شبه یونیکسی شبه مک و لینوکس بسیار آسان است و برخلاف سیستم عامل ویندوز، تنها با انجام یک تغییر کوچک میتوان آنها را از دید عموم پنهان کرد.
این در حالی است که در سیستم عامل ویندوز، شما باید برای مخفی سازی یا هیدن کردن هر یک از فایلها یا فولدرها به Properties آن فایل مراجعه کنید و هر بار با برداشتن یا گذاشتن تیک Hidden آنها را مخفی کنید.
روشی که در ادامه برای مخفی کردن فایلها توضیح میدهیم در تمامی سیستم عاملهای شبه یونیکسی نظیر macOS، اندروید و حتی توزیعهای مختلف لینوکس و BSD نیز قابل استفاده است. دلیل این مسئله این است که تمامی این سیستم عاملها فایلها و فولدرهایی که اسم آنها با نقطه شروع شوند را به عنوان فایل مخفی شناسایی خواهند کرد.
پس برای مخفی کردن فایلها یا فولدرها در مک، کافی است روی آنها راست کلیک کرده و گزینه Rename را بزنید. در نهایت کافی است در ابتدای نام آن فایل یا فولدر مورد نظر یک نقطه بگذارید تا فایل مخفی شوند.
البته به یاد داشته باشید که مخفی کردن یا تغییر نام برخی از فایلها یا فولدرهای سیستمی ممکن است دردسرهای خاصی را برای شما ایجاد کند. تا حدی که شاید در برخی از موارد سیستم عامل دچار مشکل شده و در نهایت باعث اختلال در کارکرد آنها شود پس به هیچ وجه تلاش برای تغییر نام و مخفی کردن فایل و فولدرهای سیستمی نکنید هرچند که به طور عادی دسترسی این کار را نخواهید داشت.
شما همچنین میتوانید برای پیدا کردن و نمایش فایلهای مخفی به این لینک آموزشی مراجعه کنید.