گزارشهای جدید منتشر شده نشان داده که بسیاری از بدافزارهای معمول ویندوز میتوانند کامپیوترهای مک را هدف قرار داده و از کاربران این محصولات نیز قربانی بگیرند.
بر اساس گزارش وب سایت Bleeping Computer تعدادی از بدافزارهایی که به صورت معمول برای سیستم عامل ویندوز توسعه داده شده است و متعلق به رشته بدافزارهای Xloader هستند میتوانند در سیستم عامل مک او اس نیز قربانی بگیرند.
رشته بدافزارهای Xloader به صورت کراس پلتفرم به فعالیت خود ادامه میدهند و تبلیغات متعدد را بدون درخواست کاربر نشان می دهند. این بدافزارها همچنین برای ربودن اطلاعات امنیتی لاگین کامپیوترها، گرفتن اسکرین شاتهای متعدد بدون نیاز به اجازه کاربر و دزدیدن اطلاعات امنیتی مهم کاربران نیز توسط هکرها مورد استفاده قرار میگیرند. البته خطرناکترین فعالیتی که این بدافزارها برای نفوذ به سیستم عامل مک او اس و ویندوز دارند مربوط به اجرای فایلهای مخرب به دلخواه هکر در دستگاههای قربانی است.
سرورهایی که حاوی بدافزار Xloader قابل اجرا در سیستم عامل مک او اس هستند در حال حاضر با قیمت ۴۹ دلار در ماه در حال خرید و فروش از طریق سایتهای دارک وب هستند. این سرورها در ۶۹ کشور مختلف خواستارهای زیادی دارند و بسیاری از هکرها با پرداخت هزینه به این سرورها برای نفوذ به سیستم کاربران اقدام میکنند. بیش از نیمی از قربانیان این بدافزار در آمریکا هستند که در نوع خود میتواند یک زنگ خطر بزرگ برای کاربران آمریکایی سیستم عامل مک او اس به حساب بیاید.
رشته بدافزارهای Xloader در حال حاضر بیش از هزار بدافزار را شامل میشوند که در طول سه سال گذشته از سیستم عامل ویندوز و پلتفرمهای دیگر قربانیان بسیار زیادی گرفتهاند.
رئیس امنیت سایبری موسسه Check Point اقدام کرده که بررسیهای اخیر این موسسه نشان دهنده افزایش چشمگیر محبوبیت این رشته بدافزارها در میان هکرها برای نفوذ به سیستم عامل مک است. همین موضوع ممکن است در آینده باعث شود تا بسیاری از کاربران در خطرهای جدی امنیتی قرار بگیرند.
دیدگاه بسیاری از کاربران امروزه به این صورت است که سیستم عامل مک او اس از نظر امینیت مقاومت بیشتری در برابر بدافزارها دارد، هر چند که شرکت اپل آپدیتهای امنیتی متعددی را برای کاربران مک ارسال میکند، اما بسیاری از کاربران این به روز رسانیها را نصب نمیکنند و از طرف دیگر این کاربران تمایلی به نصب ابزارهای امنیتی نظیر انتی ویروس روی کامپیوترهای خود ندارند. این در حالی است که دیدگاه عموم بر این باور است که کاربران ویندوز در خطر بیشتر برای نفوذ بدافزارها قرار دارند، اما مایکروسافت بسیاری از آپدیتهای امنیتی Windows Defender را به صورت اجباری روی کامپیوتر کاربران ویندوز ۱۰ نصب میکند و از طرف دیگر عدم اعتماد به امنیت ویندوز باعث شده تا کاربران به نصب آنتی ویروسهای متعدد تمایل بیشتری داشته باشند.