اگر اخبار را دنبال کرده باشید حتما در جریان موضوع حذف شدن اپلیکیشن های ایرانی از درون اپ استور اپل هستید. از هفته گذشته کاربران مشاهده کرده اند که اپل بنابر دلایلی نامشخص اقدام به حذف اپلیکیشن های توسعه دهندگان ایرانی از اپ استور کرده است که با مخالفت و اعتراض شدید بسیاری از کاربران ایرانی روبرو شد. حال وزیر ارتباطات کشورمان، محمد جواد آذری جهرمی دراین باره صحبت های تازه ای به میان آورده و اعلام کرده که حذف شدن اپلیکیشن های ایرانی از درون اپ استور هیچ گونه ارتباطی با تحریم های خارجی علیه کشور ایران نداشته و شرایط آنگونه که فکر می کنید نیست. برای جزییات بیشتر در این باره در ادامه با ما همراه شوید.
رییس وزارت ارتباطات کشور درطی اعلامیه ای گفت:
سخت گیری های اولیه اپل به چندماه پیش برمی گردد و دلیل این موضوع آن است که اپلیکیشن های ایرانی به سیستم بانک جهانی متصل نیستند. به همین جهت تنها راه استفاده از خطوط بانکی داخل کشور بود که این موضوع با قوانین خود اپل در مغایرت است. این موضوع هیچ گونه ارتباطی به تحریم ها ندارد و اتفاقا درطی چند سال اخیر شاهد بازخورد خوبی از سوی اپل بوده ایم. اضافه شدن زبان فارسی به کیبورد آی او اس یکی از اقدامات اخیر این شرکت برای کاربران ایرانی خود است.
محمد جواد آذری جهرمی
محمد جواد آذری جهرمی همچنین در ادامه توضیحاتی درباره وضعیت کاربران اپلی در کشور ایران ارائه داد و گفت:
دکتر ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان نیز به جدیت درحال پیگیری این موضوع هستند و امیدواریم که با پیگیری های دیپلماتیک و حقوقی، شاهد حل شدن این مسئله باشیم. 11 درصد از کاربران تلفن های هوشمند ایران از آیفون های اپل استفاده می کنند که نزدیک به 4 میلیارد دلار از بازار اپل را تشکیل می دهد. درکل این موضوع تنها یک سو تفاهم است اما اگر ببینیم که موضوع سو نیت است باید تدابیر دیگری اتخاذ کنیم.
محمد جواد آذری جهرمی