خبرگزاری نیویورک تایمز در گازرش اخیر خود اعلام کرده که دولت ترامپ چندین بار به اپل درخواست ارائه اطلاعات شخصی برخی از کاربران، از جمله دو نماینده کنگره را کرده بود و اپل نیز به این درخواستها پاسخ مثبت داده است.
وزارت دادگستری آمریکا در دوره ترامپ درخواست ارائه اطلاعات دو نفر از اعضای دموکرات کنگره را به اپل داده بود که این شرکت بدون هیچ مبارزه قانونی اقدام به همکاری کرده است. مهمترین مسئلهای که نیویورک تایمز در گزارش خود به آن اشاره کرده مربوط به این است که شرکت اپل همواره برای ارائه اطلاعات شخصی کاربران محدودیتهای ویژهای را برای دولتها ایجاد میکند، اما اپل این بار هیچگونه محدودیتی را اعمال نکرده است و مستقیماً اطلاعات مربوطه را ارائه داده است.
نیویورک تایمز اعلام کرده که مدیران اپل حتی به این موضوع توجه نکرده اند که وزارت دادگستری دولت آمریکا درخواست دو نفر از اعضای دموکرات کنگره را کرده، بلکه صرفاً با توجه به درخواست دولت، اطلاعات این کاربران را ارائه داده است. البته نیویورک تایمز این احتمال را مطرح کرده که شاید شرکت اپل هرگز شانس مبارزه علیه عدم ارائه اطلاعات مربوط به این کاربران را نداشته و دولت صرفاً با محدود سازی درخواست خود به شکلی هوشمندانه این اطلاعات را از اپل دریافت کرده است.
این خبرگزاری اعلام کرده که اپل به طور مجموع ۲۵۰ درخواست از طرف دولت آمریکا در دوره ترامپ داشته که به آنها پاسخ داده است و اطلاعات شخصی کاربران را در اختیار دولت قرار داده است.
اما موضوع مهم این است که شرکت اپل به طور دقیق نمیدانسته که در حال فاش کردن اطلاعات دو نفر از سیاستمدارهای آمریکایی است که این موضوع ممکن است از نظر حقوق، قانونی و البته اخلاقی برای شرکت اپل مححدودیتهایی را ایجاد کند.