اینتل از چند ساعت پیش تراشه نسل یازدهم خود را با عنوان تایگر لیک که برای تعبیه در لپ تاپ طراحی شده رونمایی کرد.
تراشه تایگر لیک ۱۰ نانومتری بر مبنای فرآیند SuperFine ساخته شده و برای لپ تاپهای نازک و فوق سبک طراحی شده است. هم چنین این تراشه عملکرد و کارایی بالایی نسبت به تراشههای نسل قبل یعنی آیس لیک دارد. در تراشه تایگر لیک پشتیبانی از قطعاتی مثل گرافیک اشتراکی Iris Xe ، درگاه Thunderbolt 4، USB 4 ، درگاه PCI اکسپرس نسل 4 و وای فای 6 اضافه شده است.
طبق گفته اینتل، تایگر لیک عملکرد پردازش مرکزی را ۲۰ درصد افزایش داده است. گرافیکهای Iris Xe اشتراکی، عملکردی بهتر از ۹۰ درصد GPUهای تعبیه شده در نوت بوکهای سال گذشته دارد و همچنین عملکرد گرافیکها را دو برابر و قدرت پردازشهای مبتنی بر هوش مصنوعی را تا 5 برابر بهبود داده است. در حال حاضر مشخص شده که 9 محصول متفاوت از سریهای Core i3 ، Core i5 ، و Core i7 آماده تولید شده که فرکانس پردازش آنها روی 4.8 گیگاهرتز کلاک شده است.
اینتل اعلام کرده که در پاییز امسال، پردازندههای تایگر لیک جدید برای بیش از ۵۰ لپ تاپ عرضه میشود. در بین شرکتهای مطرح که از این تراشه استفاده خواهند کرد نام ایسر، Dell ، اچ پی ، لنوو و سامسونگ به چشم میخورد؛ البته امسال نام شرکت اپل در بین استفاده کنندگان از نسل جدید تراشههای اینتل نبود. از آنجا که تایگر لیک برای لپ تاپهای کممصرف با توان 28 وات پردازشی طراحی شده، به همین دلیل بعید به نظر میرسد که اپل از این تراشه استفاده کند.
اپل امسال تراشه اپل سیلیکون مبتنی بر معماری ARM خود را آماده استفاده در کامپیوترهای مک میکند و بر اساس شایعات مک بوک پرو 13 اینچ و مک بوک ایر 2020 در رده نخستین محصولات مبتنی بر تراشههای اپل سیلیکون خواهند بود. اپل در صورت تعبیه تراشههای اپل سیلیکون در سری کامپیوترهای مک بوک ایر، دیگر نیازی به تراشههای کم مصرف جدید تایگر لیک اینتل نخواهد داشت.