به دنبال تغییرات اخیر سیاست حفظ حریم خصوصی در نسخه جدید نرم افزار اوپن سورس ویرایش فایلهای صوتی Audacity، این اپلیکیشن از طرف کاربران متهم به جاسوسی اطلاعات شخصی شده است.
اپلیکیشن دسکتاپ Audacity ابزار پرکاربرد برای ویرایش صدا در ویندوز و مک بوده و به دلیل رایگان و اوپن سورس بودن بسیار محبوب است، ولی نسخه جدید آن اطلاعات کاربران را جمع آوری کرده و آنها را با شرکتهای شخص ثالثی مثل رگولاتورهای ایالتی در آمریکا به اشتراک میگذارد.
دو ماه پیش نرم افزار Audacity توسط Muse Group خریداری شد ، Muse Group مالک پروژههای مرتبط با صوت مثل وبسایت Ultimate Guitar و اپلیکیشن MuseScore است.
طبق گفته مجله آنلاین Fosspost، تغییر در بخش سیاست حریم خصوصی در وبسایت Audacity نشان میدهد که چندین مکانیزم جمع آوری اطلاعات شخصی به شرکت اصلی اضافه شده است.
نوع جمعآوری اطلاعات شامل پردازنده کامپیوتر، سیستم عامل و نسخه آن، IP کاربران و هر گونه گزارش خرابی، کدهای خطای کشنده و ایجاد پیام توسط دستگاههای آنها است.
نگرانیهای بیشتر شاید شامل یک بخش مبهم از لیست اطلاعاتی باشد که برای اجرای قانون و بنا به دادخواست و درخواست مقامات باید جمعآوری شود.
اطلاعات ذخیره شده در سرورهای آمریکا، روسیه و منطقه اقتصادی اروپا قرار گرفته، به عنوان مثال آدرسهای IP به یک روش قابل شناسایی جمع شده، سپس به مدت یک سال در برخی از سرورها ذخیره میشوند، در این حالت کاربران از طریق درخواستهای دولتی قابل شناسایی میشوند.
قابل درک است که تغییرات این سیاست کاربران را ناراحت کرده، ضمن اینکه آنها در پلتفرم شبکههای اجتماعی Reddit و GitHub این سوال را پرسیدهاند که چرا یک اپلیکیشن آفلاین دسکتاپ برای دریافت و نصب در نسخههای اخیر به شماره تلفن خانه نیاز دارد، همچنین اکنون بحث بر سر انتقال این نرم افزار به گروه دیگری غیر از Muse Group و روشهای جمع آوری اطلاعات مشکوک وجود دارد.
لازم به ذکر است که نرم افزار Audacity برای ویرایش و ضبط فایلهای صوتی استفاده میشود که در ویندوز و مک او اس قابل دسترسی است.