پنجم خرداد 1353 (26 ژوئن 1974) بارکد برای اولین بار، توسط یک فروشگاه در اوهایو برای شناسایی محصولات مختلف مورد استفاده قرار گرفت. اولین محصول مجهز به این سیستم شناسایی، یک آدامس میوهای بود.
نورمن جوزف وودلند و برناارد سیلور به عنوان مخترعین سیستم تشخیصی بارکد به حساب میایند که در هفتم اکتبر 1952 توانستند پتنت آن را در سازمان ثبت اختراع آمریکا با شماره 2,612,994 به ثبت برساند. مخترعین بارکد اعلام کرده بودند که این سیستم تشخیصی میتواند برای تعیین و اسکن اعداد به صورت محرمانه مورد استفاده قرار بگیرد. در حقیقت آنها بر این باور بودند که بارکد میتواند برای مرتب کردن اطلاعات محرمانه و طبقه بندی شده مورد استفاده قرار بگیرد.
اما وودلند و سیلور در نهایت پتنت این اختراع را با قیمت پانزده هزار دلار فروختند. گسترش بارکد از سال 1966 به بعد، افزایش پیدا کرد و به صورت تجاری در شرکتهای مختلف مورد استفاده قرار گرفت و مصرف آن در میان بسیار از کسب و کارها افزایش پیدا کرد. این سیستم تشخیصی در نهایت تبدیل به یکی از روشهای استاندارد برای شناسایی و بررسی موارد مختلف در شرکتهای بزرگ و کارخانهها مورد استفاده قرار گرفت.
بارکد یکی از مهمترین اختراعاتی بود که باعث رشد صنایع مختلف شد. استفاده کنندگان از این سیستم تشخیصی باعث صرفه جویی در هزینه و زمان میشد. علاوه بر این، رشد باز کدها در نهایت باعث شد تا بسیاری از مصرفکنندگان بتوانند با استفاده از دستگاههای هوشمند امروزی خود، از اصالت و کیفیت محصول مورد نظر خود اطلاع پیدا کنند.
توسعه بارکد در نهایت باعث اختراع کیو آر کد شد که امروزه در بسیاری از مکانهای تفریحی و تجاری مورد استفاده میگیرد. کیو آر کد در حقیقت همان بار کد است که به صورت دو بعدی و ماتریسی توسعه پیدا کرده است و کاربران با استفاده از آن، تنها محدود به اسکن اعداد نبوده، بلکه میتوانند اطلاعات بیشتری را از طریق آن دریافت کنند.