در قسمت اول این مطلب توضیح دادیم که شرکت اپل به خودی خود کارخانهای برای تولید انبوه دستگاهها ندارد و به همین دلیل سفارش تولید دستگاهها را به کارخانههای چینی، تایوانی و هندی میدهد. در ادامه به تعریف اصلی پارت نامبر خواهیم پرداخت
پارت نامبر آمریکا چیست؟
کارخانههایی که وظیفه تولید انبوه دستگاههای شرکت اپل را دارند، بر پایه اینکه کشور مقصد برای مصرف کننده نهایی این محصولات کدام است، باید دستگاهها را با پارت نامبرهای مختلفی تولید کنند. برای مثال، دستگاههای تولید شده برای کاربران ژاپنی باید دارای شارژری متناسب با پریز برق این کشور باشند و از طرف دیگر به خاطر قانونی که در ژاپن وضع شده، صدای شاتر دوربین در هنگام سایلنت نیز باید فعال باشد.
برای مثال دیگر، قانون کشور امارات امکان استفاده از تماسهای تصویری به صورت رایگان را به کاربران نمیدهد و به همین دلیل تمامی دستگاههای ارائه شده در این کشور باید بدون این امکان در اختیار کاربران قرار بگیرد. به این دلیل آیفونهایی که با پارت امارات عرضه میشوند، امکان تماس فیس تایم ندارند. (هر چند که امروزه احتمالاً این قانون برداشته شده است)
پارت نامبر همچنین روی سیاست قیمت گذاری خود شرکت اپل نیز ممکن است تأثیر گذار باشد. برای مثال، اپل در ماههای پایانی سال 2018 میلادی به منظور تشویق کاربران چینی به استفاده از آیفون، قیمت پارت Z/A آیفون XR که برای چین درست شده را برای مدتی مشخص کاهش داد.
علاوه براین، قیمت گذاری واقعی روی هر یک از پارت نامبرها بر اساس کاربر نهایی همان کشور در نظر گرفته میشود. قیمت آیفون، مک، آیپد، اپل واچ و تمامی محصولات اصلی و جانبی برند اپل بر اساس واحد پول کشور مصرف کننده در نظر گرفته میشود. برای مثال، قیمت آیفون پارت B/A که برایکاربران بریتانیایی درست شده، با قیمت پوند در نظر گرفته میشود و پارت LL/A آمریکایی بر پایه دلار قیمت گذاری میشود!
برای دریافت این پاسخ که پارت آمریکا یا همان LL/A تا چه حد در محصولات اپل مهم است در ادامه با قسمت سوم این مطلب همراه اِن آی سی باشید.