قابلیت Wi-Fi Assist امکان جدیدی است که برای اولین بار در بتای پنجم آی او اس ۹ به سیستم عامل آی او اس اضافه شده است. کارکرد این قابلیت جدید را میتوان در چند جمله تشریح کرد: “این قابلیت با تشخیص خودکار قدرت سیگنال های وای فای، آنها را زیر نظر دارد و اگر کیفیت آنها از یک حدی پایین تر بیاید، اتصال وای فای را قطع میکند و به طور خودکار به اینترنت سیمکارت یا همان ارتباط سلولار وصل میشود.
درواقع ۴ نکتهی مهم درمورد این قابلیت وجود دارد که کمتر به آن توجه شده است:
۱- این قابلیت بر روی همهی دیوایس ها عمل نمیکند
تنها داشتن آی او اس ۹ برای استفاده از این قابلیت کافی نیست و جالب است بدانید که Wi-Fi Assist بر روی دیوایس های آیفون ۴s، آیپد ۲ وای فای+سلولار، آیپد (نسل سوم) وای فای+سلولار یا آیپد مینی (نسل اول) وای فای+سلولار در دسترس کاربران نمیباشد.
۲- Wi-Fi Assist در بک گراند اجرا نمیشود
این قابلیت تنها در اپلیکیشن های فعال و درحال اجرا، تاثیر میگذارد و مثلا اگر دانلودی در اپ استور داشته باشید یا درحال استفاده از نرم افزار فیسبوک باشید و از آنها خارج شوید، ادامهی دانلود یا ارتباط اینترنتی نیز متوقف خواهد شد.
۳- تعدادی از اپلیکیشن های شخص ثالث از این قابلیت پشتیبانی نمیکنند
عجیب است اما باید بدانید که این قابلیت در نرم افزارهایی از جمله نرم افزارهای استریم آنلاین فیلم و موزیک که امکان مصرف بالای پهنای باند را داشته باشند، عمل نمیکند! دلیل این اقدام اپل این بوده که کاربر ناخواسته هزینهی زیادی را متحمل نشود.
۴- این قابلیت درحالت roaming فعال نمیشود
اگر خارج از کشور بروید یا بر روی سرویس های اینترنتی گران قیمتی باشید و از ارتباط roaming استفاده کنید، قابلیت Wi-Fi Assist برای کاهش هزینه ها فعال نمیشود تا کاربرانی که از هزینهی بالای اینترنت سیمکارت در آن نقطهی جغرافیایی باخبر نیستند، به طور اتفاقی اعتبار زیادی را از دست ندهند.