شرکت اپل در جریان WWDC 2021 از سرویس جدید امنیتی خود با عنوان آیکلود پلاس رونمایی کرد. این سرویس به کاربران امکان دسترسی به امکانات امنیتی ویژه ای را میدهد.
آیکلود پلاس به کاربران خود مجموعهای از امکانات امنیتی را در قالب یک باندل ارائه میدهد که شامل یک سیستم ارتباطی VPN، ایمیلهای شخصی و خصوصیتر و امکان ذخیرهسازی تصاویر مربوط به دوربینهای مداربسته در فضای ابری است.
سیستم ارتباط امن آیکلود پلاس که با عنوان Private Relay شناخته میشود، اولین قابلیتی است که در این سرویس به کاربران ارائه خواهد شد. Private Relay در حقیقت سیستم ارتباط امن VPN است که امکان ایمن کردن ارتباط در شبکه اینترنت را از طریق پوشش دادههای در حال تبادل ایجاد میکند. اپل در تلاش است تا باعرضه این قابلیت با بسیاری از شرکتهای ارائه دهنده خدمات وی پی آن رقابت کند و در عین حال یک راهکار اختصاصی برای حفظ امنیت کاربران را ایجاد کند.
قابلیت دیگر که با عنوان ایمیلهای اختصاصی یا Private Email منتشر شده امکاناتی نظیر مخفیسازی آدرس ایمیل از طریق ایجاد آدرسهای جایگزین (Hide My Email) را به کاربران ارائه میدهد. کاربران میتوانند از این قابلیت در بخش Sign in with Apple نیز استفاده کنند تا از روند کاری اپلیکیشنها یا سرویسهایی که به آنها اعتماد ندارد اطمینان حاصل کنند و به صورت ایمن با آنها در ارتباط باشند.
قابلیت پایانی نیز امکان ذخیرهسازی ایمن تصاویر دوربینهای مداربسته متصل به هومکیت است که حداقل تا ۲۰۰ گیگابایت داده را به صورت مداوم روی خود ذخیره میکند.
گفتنی است که البته آیکلود پلاس با انتقادهای ویژهای نیز همراه بوده است. تنها مدتی کوتاه پس از معرفی این سرویس از طرف شرکت اپل خبرگزاری رویترز از منابع رسمی شرکت اپل اعلام کرد که بخش Private Relay که عملاً یک ویپیان ایمن است در کشورهایی نظیر چین، عربستان سعودی، بلاروس، کلمبیا، مصر، قزاقستان، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، اوگاندا و فیلیپین ارائه نمیشود. حضور نام برخی از کشورهای دارای نظام حکومتی تمامیتخواه در لیست کشورهایی که Private Relay را دریافت نمیکنند باعث انتقاد بسیاری از طرفداران آزادی اینترنت شده است.